Energierekening

Lagere energiekosten

Kijk waar u het goedkoopst een energiecontract kan vinden. Dit is een verzameling van websites met overzichten van energieleveranciers die het beste worden beoordeeld.

Tips voor een lagere energierekening

Deze tekst bevat een aantal tips voor een lagere energierekening en hoe je online de tarieven van energieleveranciers kan vergelijken. Tezamen met het overstappen naar de energieleverancier met de laagste tarieven houd je een leuke duit over.

Kies voor modern oftewel energiezuinig

Moderne apparatuur is energiezuinige apparatuur. Ondanks dat iedereen weet dat de moderne buitenlamp met een sensor met daarin een LED-lampje veel energiezuiniger is als een ouderwetse buitenlamp met een 60 watt gloeilamp die constant blijft branden, tref je toch nog wel eens ouderwetse apparatuur aan. Vaak slaat diegene er geen acht op dat de oude koel- of vrieskast in de schuur of garage gigantisch veel stroom verbruikt t.o.v. de nieuwere koelkast in de keuken. Dan nog het feit dat het apparatuur is wat 24/7 aanstaat, kortom het gemak van een oude koel- of vrieskast in de schuur is een grootverbruiker. De oplossing is alles wat oud is niet meer gebruiken en afvoeren naar de milieustraat. Moderne apparatuur is energiezuinige apparatuur, oud moet je laten recyclen tot nieuw om het energieverbruik terug te brengen. Alles wat je niet aan energie verbruikt gaat niet langs de meter, en daardoor tref je het niet aan op de rekening.

Ook het gas- en waterverbruik terugdringen

Alleen het verbruik van elektriciteit terugbrengen is te eenzijdig. Ook de rekening van water en gas kan vaak naar beneden. In de toekomst gaat het gasverbruik mogelijk helemaal weg. Koken zal dan gaan op elektrische kookplaten, dit is al vrij gewoon. Het huis verwarmen kan middels een warmtepomp en eventueel een gezellige pellet kachel. Dit heeft meer te maken met de uitstoot terugbrengen dan met financieel voordeel. Toch is er nu al financieel voordeel te halen door de woning gereed te maken voor de toekomst. Met een pellet kachel in de woonkamer zal in de winter de thermostaat afslaan waardoor er geen gasverbruik meer is wat een directe besparing geeft. Wat ook terug is, is de regenton. In de toekomst gaan woningen en bedrijven waarschijnlijk regenwater opvangen om de WC door te spoelen, nu al regenwater opvangen om in de zomer de planten in de border water te geven is al helemaal hip. Sommigen vullen in de winter ook de gieter in de regenton om de plantjes binnenshuis water te geven. Water verbruiken wat niet langs de meter gaat, tref je ook niet aan op de rekening.

Stap over en begin met besparen

Online zijn alle energiebedrijven te bekijken. Vervolgens kies de goedkoopste energieleverancier. Je vult op de site enkele gegevens in, zoals je postcode, en overstappen.nl loodst je naar de leverancier met de scherpste prijs. Makkelijker geld besparen kan niet.

Bovenstaande informatie is afkomstig van de vermelde bronnen. Deze website is niet verantwoordelijk voor de inhoud, de verantwoordelijkheid ligt bij de vermelde bron. Weergave van deze informatie is in het kader van de vrijheid van nieuwsgaring. Zie onze disclaimer en bepalingen over auteursrecht voor meer informatie.

Energie

Bron: Energieleverancier.net